Първоначално публикувано от Yavor
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Съвет относно покупка на 159
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от Dimitar Antonov Покажи съобщениеЕми днес ще и хвърля едно око, какво да търся като гледам по нея? А и я кажи гратско в София с какъв разход да се потготвя на този двигател :/ ?
Ако се движиш предимно по околовръстното и извън час пик, може и доста надолу да е.
Извънградско - 6,5-7 по нормален път, магистрално 7,5-8/100, макар че има доста колеги които показват доооста по ниски разходи, но аз не им вярвам.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение200магарета с ръчна кутия - зависи колко висиш в задръстване, но си предвиждай поне 11-12/100 в София.
Ако се движиш предимно по околовръстното и извън час пик, може и доста надолу да е.
Извънградско - 6,5-7 по нормален път, магистрално 7,5-8/100, макар че има доста колеги които показват доооста по ниски разходи, но аз не им вярвам.Alfa Romeo 159SW, 2.4 JTD, 06, remap, no EGR, no DPF, no "peperudk`s", no eco friendly, a.k.a. THE BLACK MAMBA
Comment
-
Дребни неща като емблеми,халогени...иначе става, изглежда добре.Поне джантите компенсират салона,люка компенсира навигациятаНяма и заводски ксенон.Заслужава да се провери все пак.
Last edited by undy; d.m.y г., 13:48.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Зависи от това дали "висиш" в задръствания.
Иначе в градове извън София, зимата максимално ми е показвало среден разход 9.7 литра на 100, но с едно извънградско от 220 км преход спадна на 7.6 литра на 100км.
Това по компютър.
А "по резервоар" точно преди 10-на дни направих едно 650 км извънградско, но само по планини(изкачване и спускане), от които около 250 км бяха по магистралите Тракия и Струма.
Останалите километри -около 20 км "околомръсно" на София + 15-на километра в разни малки планински градчета.
Даде ми 6.9 литра на сто по метода пълня до горе при излизане от града и пълня до горе при влизане в града.
Това си беше с около 110 км в час по магистралите и от целият пробег около 60-на километра "натискане" на газта на 3-4 скорост по планински пътища на изкачване.На спускане не натискам, а и отделно на връщане последният ден където ми се искаше да натискам и пътят даваше тази възможност времето не даде - при изкачване на планините валя силен дъжд, след това в планината се появиха и облаци(мъгла) и не ставаше.
По равнинни пътища и магистрали с около 30 метра планински пътища за около 1000 км пробег съм я докарвал на 6.2 и дори на 6.00 литра на сто.
Има възможност и за още "икономии", но при 90-100км с тази кола все едно се търкаляш със 50-60 км и изобщо не се усещат.Тоест колата си иска сама натискане на газта ...
Някои със стоманени нерви може да я докара до 5'4-5'8 на сто по равнинни пътища които нямат или почти нямат наклони.
Аз нямам такива нерви.Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 15:12.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Хора ходих да я гледам въпросната и видях следното:
Хубави неща- джантите са яки (и яко надрани), запали лесно и работи добре. Шибедаха работи и май не е текъл. Салончеро е велурено но е запазено. Волана е претапициран.
Лоши неща: никаква сервизна книжка и каквито и да било дакументи. След като запалих подадъх газ и се чува едно свирене (можеби ролка или помпа) , разбирасе всякакъв вит инструменти от зад липсват ( добрече резервната гума са оставили хахай), предната броня е пребоядисвана а можеби и не само нея. Според мен е имала лек удар защото и единия халоген нещо седи странно. Климатика не работи (бил за зареждане ама де да знам). Дисковете от пред ще искарат още едни накладки ама от зад са за смяна. А и накладките ги няма почти. Гуми също няма, тия са тоталка.
Може и да има други ама още ми е някво странно след срещата с продавача (беше решил че ще ми я продава и само ме навиваше)
Имам лошото предчувствие че е караня яко и е на поне 300к и незнам колко добре е гледана. Незнам дали си струва инвестицията защото като я гледам и трабват мин 2000 лв за да е в движение и горе долу обслужена.
Кво да правя?!?
Comment
-
Покарахте ли колата ? Някой приятел с диагностика да я закачи поне. 1500-2000 лева ще важи не само за тази конкретно. Ако под капака всичко е наред и на диагностиката няма проблеми ако Ви е харесала опитайте да смъкнете цената. Реално погледнато ние не сме поглеждали екземпляра ,за да Ви кажем какво да правите.
На снимки не изглежда зле ,но като видя "перфектна ,за перфекционисти" а не е така просто ... и все пак копчето за палене не е захабеноLast edited by maxaaa9; d.m.y г., 19:14.Alfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw
Comment
-
Само да вметна по темата с километрите-моята 159 1,8 140к.с. бензин е 2009год,от автокъщата я взех на 149000км и по нищо в салона не личеше да не е на реални километри,на диагностика със софтуер за алфа/фиат,показа реалните 291000км,та ме съмнява дизела да е на по-малко от 400к+.alfa 159 1,8 mpi/lpg
Comment
-
Първоначално публикувано от МИТАКА1654 Покажи съобщениеСамо да вметна по темата с километрите-моята 159 1,8 140к.с. бензин е 2009год,от автокъщата я взех на 149000км и по нищо в салона не личеше да не е на реални километри,на диагностика със софтуер за алфа/фиат,показа реалните 291000км,та ме съмнява дизела да е на по-малко от 400к+.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
В дпф могат да се видят реалните километри, дори и да е пипано пак се виждат.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Абе то ми е ясно че няма да мога да взема млада такава хаххаах ама поне да е гледана. Че раставрации не ми се правят. Тази която я гледах беше много истормозена а и като питах за два ключа дали има ме изгледаха странно хахах. Аз мойта 164 я взех с 4 ключа. Два за палене и два само за отключване. Незнам кое ми беше странното на въпроса дали е с два. Ама както и да е. Търсенето продължава!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от Dimitar Antonov Покажи съобщениеАбе то ми е ясно че няма да мога да взема млада такава хаххаах ама поне да е гледана. Че раставрации не ми се правят. Тази която я гледах беше много истормозена а и като питах за два ключа дали има ме изгледаха странно хахах. Аз мойта 164 я взех с 4 ключа. Два за палене и два само за отключване. Незнам кое ми беше странното на въпроса дали е с два. Ама както и да е. Търсенето продължава!!!Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
Comment